Voordelen

Energiezuinig verwarmen en koelen met ArgillaTherm

Energiezuinige klimaatregeling

Dankzij stralingswarmte krijg je bij een lagere temperatuur toch een aangenaam warm gevoel. Hierdoor kun je je verwarming 2 à 3 graden lager zetten dan bij klassieke convectieverwarming. Bovendien heeft een ArgillaTherm klimaatplafond op water een veel lagere voorlooptemperatuur nodig dan convectieverwarming.

ArgillaTherm helpt je zo om energiezuinig te verwarmen. Daarnaast koelen en regelen onze klimaatplafonds de luchtvochtigheid op een uiterst energiezuinige manier. Hierdoor is je total cost of ownership perfect in balans.

20%
zuiniger dan vloerverwarming
70%
zuiniger dan radiatoren en convectoren

Ecologisch ontwerp

Ecologische en circulaire bouwmaterialen worden steeds belangrijker. Door onze panelen koud te persen, stoten we geen CO2 uit tijdens de productie. Bovendien wordt de CO2 die vrijkomt bij het ontginnen van de grondstoffen en tijdens het transport gecompenseerd door de CO2 die het leem in de natuur opneemt. Bij gebruik van hernieuwbare energie zijn onze panelen ook in de gebruiksfase CO2-neutraal.

Omdat we geen wapening of chemische stoffen toevoegen aan onze panelen en leem oneindig herbruikbaar is, is een ArgillaTherm klimaatplafond 100% circulair.

Bijna CO2-neutraal

Dankzij ons EPD (Environmental Product Declaration) en LCA (Life Cycle Assessment) kunnen we jou helpen om de best mogelijke gebouwcertificering te behalen. Voor emissievrij of -arm bouwen zijn deze certificaten immers essentieel.

Door het fabricageproces met behulp van droogpersen is de productie van de hoogwaardige kleimodules bijna CO2-neutraal (0.37 kg CO2 per m²). Dat is 120 keer beter dan een stalen klimaatplafond!

Met ArgillaTherm roep je de klimaatverandering écht een halt toe!

Beschermt je interieur

Door zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid stabiel te houden, voorkomt een ArgillaTherm klimaatregelingssysteem scheuren in pleisterwerk en andere afwerklagen, en beschermt het houten vloeren en meubels. Dit stabiele klimaat helpt je ook om kunst, antiek en andere waardevolle objecten te conserveren.

Gezonde en gelukkige gebruikers en bewoners

Leem is vochtregulerend en heeft een gezonde impact op alle gebruikers van een gebouw. Het is een regeneratief bouwmateriaal dat het welzijn van gebruikers optimaliseert door:

- schadelijke stoffen uit de lucht te halen
- uitdrogen van slijmvlies en ogen tegen te gaan
- verkoudheid en hoofdpijn te voorkomen
- spierspanningen en blokkades tegen te gaan
- betere slaapkwaliteit te bieden
- zwevende stofdeeltjes en elektrosmog te verminderen
- geuren te absorberen
- zijn anti-allergische werking (goed voor astma en luchtwegen)

Brandweerstand 1 uur

De ArgillaTherm plafonds en -wanden hebben een brandweerstand van 60 minuten.

Elke ruimte apart regelbaar

Door elke ruimte te voorzien van een thermostaat en mits beperkte ingrepen in de regeltechniek kan je zelfs koelen in de ene ruimte en verwarmen in de andere.

Kantoor & professioneel

Dankzij ArgillaTherm kun je je bedrijfsgebouw energiezuinig verwarmen en koelen. Bovendien werkt ons systeem snel en kan je het binnenklimaat makkelijk aan het buitenklimaat aanpassen.

Het aangename en gezonde binnenklimaat geeft je medewerkers een productiviteitsboost. Zo krijgen ze minder snel last van hoofdpijn, verkoudheden, allergieën, astma, jeukende ogen, …

Door onze bijna CO2-neutrale productie kan uw bedrijf zich bovendien duurzaam positioneren. Ten slotte hebben onze plafonds een uitstekende brandweerstand.

Door deze voordelen is ArgillaTherm een slimme investering die op middellange termijn rendeert.

Residentiele projecten

Dankzij ArgillaTherm kun je je woning uiterst energiezuinig verwarmen, koelen en de luchtvochtigheid regelen. Zo bespaar je op je energiefactuur én help je het milieu.

Onze klimaatplafonds creëren een aangenaam en stabiel binnenklimaat. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar beschermt ook je pleisterwerk en je interieur tegen scheuren en andere schade.

ArgillaTherm is een modulair systeem, dat volledig op maat van jouw woning kan worden aangepast. Bovendien is het na plaatsing erg onderhoudsarm en onzichtbaar.

Het CO2-arme ArgillaTherm is de ideale oplossing voor duurzame bouwprojecten. In combinatie met een geothermische warmtepomp kan je als projectontwikkelaar je klanten bijna gratis koeling aanbieden.

Hotel & horeca

Onze plafondpanelen creëren niet alleen een aangenaam en gezond binnenklimaat, maar nemen ook geuren op. Je gasten krijgen zo minder snel last van hoofdpijn, verkoudheden, allergieën, astma, jeukende ogen of indringende geuren.

Door de efficiëntie van onze technologie kunnen je gasten eenvoudig en snel het klimaat in hun eigen kamer regelen met minimaal energieverlies.

Ten slotte heb je in vergelijking met andere verwarmings- en aircosystemen slechts minimale afzuiging nodig. Hierdoor kun je de ruimte voor luchtschachten minimaliseren en de oppervlakte van je gebouw optimaal benutten. Het uiterst groene karakter van ArgillaTherm is een extra troef om je te onderscheiden van andere horeca.

Cultuur & musea

De unieke samenstelling van ons systeem stabiliseert de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo creëert ArgillaTherm een perfect klimaat voor kunstwerken, andere waardevolle voorwerpen en je interieur. Bovendien veroorzaakt plafondverwarming veel minder circulerend stof dan andere verwarmingssystemen.

Onze plafondpanelen bieden de mogelijkheid om akoestische demping en indirecte verlichting te integreren in het plafond. Er zijn geen radiatoren of andere verwarmingstoestellen zichtbaar, waardoor de aandacht van de bezoeker niet afgeleid wordt van de voorwerpen die tentoongesteld worden.

Zorg & onderwijs

Door de luchtvochtigheid en temperatuur stabiel te houden, zorgt een ArgillaTherm klimaatregelingssysteem voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Vooral dat laatste is erg belangrijk in de zorg en in het onderwijs. Door de luchtvochtigheid stabiel te houden tussen 40 en 60%, houden we het aantal bacteriën, virussen, schimmels, mijten, … zo laag mogelijk en creëren we een gebouw dat helpt om mensen gezond te maken en te houden. Bovendien worden bepaalde soorten patiënten onrustig bij een te hoge luchtvochtigheid.

Daarnaast helpt een ArgillaTherm klimaatplafond ook om energiezuinig te verwarmen en koelen. Hierdoor lopen je energiekosten minder snel op en hoeven zorginstellingen minder snel hun vaste tarieven aan te passen.

Architecten & aannemers

Door zijn modulaire ontwerp kan een ArgillaTherm klimaatplafond op maat van elke ruimte worden opgebouwd. Tegelijkertijd kan er steeds snel en parallel gewerkt worden, zonder wachttijden door specifieke of op maat gemaakte onderdelen.

ArgillaTherm plafondpanelen zijn energiezuinig, bijna CO2-neutraal, 100% circulair en vrij van chemische additieven. In vergelijking met andere klimaatsystemen is er slechts minimale afzuiging nodig, wat zorgt voor plaatsbesparing. Bovendien kan het plafond onzichtbaar worden afgewerkt, zonder de thermische en hygroscopische kracht van het materiaal te verliezen.

Door de temperatuur en luchtvochtigheid constant te houden, voorkomt ArgillaTherm scheuren in pleisterwerk en afwerklagen.

Contacteer ons

Wil je meer weten over hoe ArgillaTherm helpt modulair en circulair te bouwen?